Dilekçe Ofisi

Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Nedeniyle Boşanma Dilekçe Örneği

 

Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Nedeniyle Boşanma Dilekçe Örneği


.......SAYIN HAKİMLİĞİ'NE


....... 


DAVACI                  :....... 

VEKİLİ                     :.......

DAVALI                   :....... 

KONU                      : Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Nedeniyle Boşanma


AÇIKLAMALAR      : 1-Taraflar ..... yılından beri evli olup evlilik kayıtları .......İli, ....... İlçesi, ....... Mahalle, ....... Cilt, ....... sayfa, ....... sıra nodadır. Tarafların bu evliliklerinden ....... doğumlu ....... isimli müşterek çocukları bulunmaktadır.

2-Taraflar bir birlerini severek evlenmelerine rağmen evlendikten kısa bir süre sonra aralarında fikren ve ruhen anlaşamamalarından dolayı geçimsizlik baş göstermiştir. Bu duruma bir de davalının kusurlu hareketleri eklenince evlilik birliği temelinden sarsılmış olup taraflar iki yıldan beri ayrı yaşamaya başlamışlardır.

3-Davalı eşini aşırı derecede kıskanmakta ve devamlı olur olmaz nedenlerle huzursuzluk çıkartmaktadır.  Davalı eş pazarlamacılık yapmakta olup eve geliş ve gidiş saatleri uygun bulunmamaktadır. Davalı eve geç gelmekte olup ev işleri ile yeteri kadar ilgilenmemektedir. 

4-Taraflar arasında baş gösteren şiddetli geçimsizlik evlilik birliğinin devamını imkansız hale getirmiştir. Tarafların tekrar bir araya gelerek evlilik birliğini devam ettirmeleri mümkün değildir. 

YASAL NEDENLER : MK., HUMK. Ve İlgili Mevzuat

KANITLAR               : Nüfus Kayıtları,  Tanıklar, Yasal  ve diğer kanıtlar 

CEVAP SÜRESİ       : 10 Gündür

İSTEM SONUCU     : Arz edilen nedenlerle evlilik birliğinin temelinden sarsılması ve tarafların bir araya gelerek evlilik birliğini devam ettirmeleri mümkün olmadığından boşanmalarına, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz. 


  

                                                                                  DAVACI VEKİLİ

                                                                                                               .......

Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Nedeniyle Boşanma Dilekçe Örneği pdf>>

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınızda kişisel bilgilerinizi içeren paylaşım yapmayınız. Özel iletişim kurmak için mail adresimizi kullanınız.

Daha yeni Daha eski